Takaisin duuneihin

Aalto Festival

Käyttäjälähtöistä designia käyttäjälähtöiselle festivaalille

Mitä he halusivat?

Jo neljättä kertaa järjestettävä Aalto Festival sisältää lähes 100 tapahtumaa: seminaareja, luentoja, näyttelyitä ja juhlia. Kaksi viikkoa kestävä festivaali esittelee Aalto-yliopiston opiskelijoiden, alumnien, opettajien ja tutkijoiden osaamista. He tarvitsivat kipeästi apuamme tämän vuoden monia erilaisia kohderyhmiä palvelevien tapahtumasivujen päivittämisessä ja uuden brändin implementoimisessa sivustolle.

Yhteenveto
Asiakas

Aalto Festival

Vuosi

2018

Toimiala

Design, Tiede & Teknologia

Projekti

UX & UI -suunnittelu

Hinta

Vähemmän kuin avaruusalus

MITÄ TEIMME?

Toteutimme Aalto Festivalille laajan UX-strategian ja käyttäjäryhmäkartoituksen, jonka pohjalta loimme käyttöliittymän ja kommunikoimme eri tapahtumien arvon. Kävimme keskusteluja asiakkaan kanssa toiminnallisuuksista joita sivustolla tulisi olla.

Kiinnitimme erityistä huomiota tapahtumalistaan ja sen käytettävyyteen, jolloin oikeat käyttäjät löytävät helposti heitä eniten kiinnostavat tapahtumat. Aalto-yliopisto toimitti meille alustavat brändimateriaalit, joiden kehittämisessä konsultoimme heitä, implementoiden lopputuloksen sivustolle ja mobiiliaplikaatioon — häiritsemättä käyttäjäpolkua ja käytettävyyttä.

 

Käyttäjäkokemus

Ensin meidän täytyi pitää huolta, että ymmärsimme monia eri kohderyhmiä, jotka osallistuvat tapahtumaan. Lähestyimme ongelmaa luomalla yksityiskohtaiset ostopersoonat, ostopolut, sivustokartat ja rautalankamallit. Rautalankamallit olivat niin yksityiskohtaiset, että asiakas pystyi täysin ymmärtämään informaatiostruktuurin ja tarpeelliset ominaisuudet jotka me näimme sivustolle tulevan. Ymmärsimme varhaisessa vaiheessa, että tapahtumalista olisi sivuston tärkein myyntivaltti, sillä sen tuli olla intuitiivinen ja samalla kommunikoida kaikki tulevat tapahtumat luomatta niiden välille suurta hierarkiaa. Loimme sivustolle myös jotain, jota mielestämme aiempina vuosina puuttui: ”Tapahtuma pähkinänkuoressa”, joka mahdollisti sen, että kävijä pystyi nopealla vilkaisulla saamaan kaiken tarpeellisen tiedon tapahtumasta.

Käyttöliittymä

Työskentelimme erittäin tiukasti Aalto yliopiston brändiosaston kanssa ja autoimme heitä kehittämään ja implementoimaan tapahtuman uutta brändiä verkkosivustolle. Pidimme fokuksen tiukasti siinä, että onnistuisimme tyylittelemään käyttöliittymän siten, että haluttu hierarkia ja käyttäjäpolku ei vahingoittuisi. Teimme monta iteraatiota, esitimme ne asiakkaalle ja kaikille tärkeille osanottajille tapahtumatuotannosta designiin ja markkinointiin. Palasimme sitten piirustuspöydän ääreen uusien parannusten ja ideoiden kanssa.

Luomamme Aalto Festival -sivusto oli Muz.li -sivuston päivän nosto, joka ajoi sivulle 4000+ kävijää ja sai Awwwards.com -sivuston kunniamaininnan.
Pidimme fokuksen tiukasti siinä, että onnistuisimme tyylittelemään käyttöliittymän siten, että haluttu hierarkia ja käyttäjäpolku eivät vahingoittuisi.
Ymmärsimme varhaisessa vaiheessa, että tapahtumalista olisi sivuston tärkein myyntivaltti, sillä sen tuli olla intuitiivinen ja samalla kommunikoida kaikki tulevat tapahtumatta luomatta niiden välille suurta hierarkiaa. Loimme sivustolle myös jotain, jota mielestämme aiempina vuosina puuttui: "Tapahtuma pähkinänkuoressa", joka mahdollisti sen, että kävijä pystyi nopealla vilkaisulla saamaan kaiken tarpeellisen tiedon tapahtumasta.

Mitä opimme?

Työskentely poikkitieteellisessä ryhmässä
Yhteistyö yliopiston kanssa
Brändikonsultaatio
Brändi-implementaatio
Javascript-animaatiot
Saumaton työskentely monien verkkokehittäjien kanssa

Käytetyt kyvyt

UX/UI-suunnittelu
Verkkokehitys
Prototyyppaus

Tapahtuuko?

Laitetaan eventin sivut kuntoon.