Takaisin duuneihin

JerAx

eSports-pelaaja, joka haluaa erottua

Mitä he halusivat?

JerAx on ammattitason eSports-urheilija, lähiaikoina hän on niittänyt mainetta DOTA2 TI8 mestaruudella joukkueensa OG:n kanssa. Hän halusi löytää yhteistyökumppanin luomaan hänen henkilöbrändiään, verkkosivuaan ja oheistuotteita mm. eri tapahtumiin. Hän on fokusoitunut luomaan alustaa itselleen peliuran jälkeen. Hän on myös intohimoinen levittämään viestiään nuorukaisille ympäri maailmaa.

Yhteenveto
Asiakas

JerAx

Vuosi

2017

Toimiala

eSports

Projekti

Verkkosivu, Verkkokauppa & Brändi

Hinta

Vähemmän kuin hänen vuositulot

MITÄ HÄN TARVITSI?

Jesse ”JerAx” Vainikka pelaa työkseen videopelejä. Vuonna 2018 tämä ei ole enään ihmeellistä, mutta esportsin ollessa vielä alkutekijöissään ja jatkuvassa kasvussa, on pelaajien brändääminen vielä harvinaista. Jesse halusi tuoda esports kenttään jotain täysin uutta pelkästään pelaamisen sijaan. Miten aloitetaan luomaan brändiä huippu-urheilijalle, ketä ei pidetty vuosi sitten vielä edes urheilijana? Tätä lähdimme ratkomaan yhdessä Jessen kanssa ja päädyimme luomaan häntä kuvaavan henkilöbrändin, joka tuo hänen omaa persoonaa agressiivisena pelaajana, mutta rauhallisena ihmisenä. Tämän lisäksi sivustolle suunniteltiin oheistuotteita, joita Jessen fanit ympäri maailmaa pystyvät ostamaan. Näitä odotettavissa lisää myöhemmin tänä vuonna.

MITÄ TEIMME?

Mitä muuta tuotteiden lisäksi? Tämä oli kysymys johon törmäsimme projektin aikana jatkuvasti, miksi ihmiset tulisivat sivustolle uudestaan, elleivät he ole aikeissa ostaa lisää tuotteita. Mitä sisältöä voisimme luoda saadaksemme ihmiset käymään sivustolla muutenkin kuin ostoaikeissa? Pohdimme ratkaisua pitkään kunnes oivalsimme, että Jessen fanit ovat kiinnostuneet kuulemaan Jessen arjesta muutenkin kuin kuvien ja twiittien muodossa. Tuloksena syntyi viikottain päivitettävä Q&A – osio, johon ihmiset voivat jättää kysymyksiään ja Jesse vastaa näihin itse henkilökohtaisesti. Q&A – osio sai paljon huomiota heti julkaisun jälkeen ja pian meillä olikin läjäpäin kysymyksiä. Kysymykset julkaistaan aina kysyjän jättämällä tunnuksella, jolloin henkilö tietää onko juuri hänen kysymykseen vastattu.

"Working with Kokku for me represents a warehouse to a man: I went there with unfinished visions in my head, looking for one to make sense out of it, and they opened up the large toolboxes and said this is what we can do. And hell yeah, they nailed it way beyond expectations." - JerAx
Miten aloitetaan luomaan brändiä huippu-urheilijalle, ketä ei pidetty vuosi sitten vielä edes urheilijana?
Mitä sisältöä voisimme luoda saadaksemme ihmiset käymään sivustolla muutenkin kuin ostoaikeissa? Pohdimme ratkaisua pitkään kunnes oivalsimme, että Jessen fanit ovat kiinnostuneet kuulemaan Jessen arjesta muutenkin kuin kuvien ja twiittien muodossa. Tuloksena syntyi viikottain päivitettävä Q&A - osio, johon ihmiset voivat jättää kysymyksiään ja Jesse vastaa näihin itse henkilökohtaisesti.

What did we learn?

eSports skenen do's and don'ts
eSports-kulttuuri
Verkkokaupan rakentaminen
henkilöbrändäys
Oheistuotteiden design

Skills used

UX/UI-Suunnittelu
Verkkokehitys
Brändäys
Graafinen suunnittelu

Mikä sun K/D ratio on?

Nähdään onlinessa.