Vaana

Loistavien palveluiden viestimistä eri käyttäjäryhmille

Mitä he halusivat?

Vaana on suomalainen perheyritys, jonka tehtävänä on olla turvaamassa suomalaisten hyvinvointia parantamalla sosiaali- ja terveyspalveluidemme kilpailukykyä. Vaana etsi kumppania kotisivujen suunnitteluun ja toteutukseen, joka pystyi luomaan helposti päivitettävän ja kaikilla selaimilla toimivat kotisivut.

Yhteenveto
Asiakas

Vaana

Vuosi

2018

Toimiala

Rahoitus ja luottotoiminta

Projekti

Nettisivu

Hinta

Pari palveluseteliä

vaana kotisivujen suunnittelu ja toteutus

MITÄ TEIMME?

Toteutuimme Vaanalle strategian ja käyttäjäkeskeisen suunnittelun, sekä ostopersoonien ja ostopolun määrittelyn, jotka tukivat nettisivu-uudistusta. Näiden selkeyttäminen toi projektiin uusia kulmia sivuston informaatiostruktuuria suunnitellessa.

 

Keskityimme erityisesti sivuston käytettävyyteen monilla eri laitteilla sekä selaimilla. Vaanan palveluiden löytyminen helposti selaimella kuin selaimella, oli erityisen tärkeää. Ratkaisujen tuominen esille sekä vakuuttavuuden luominen toimi tärkeässä roolissa nettisivua suunnitellessa.

Visuaalinen suunnittelu

Sivuston visuaalinen ilme piti palvella montaa eri käyttäjäkuntaa, niin palvelusetelin käyttäjiä kuin kuntia, jotka ovat kiinnostuneita ottamaan palvelusetelin käyttöön kunnassaan. Informaation löydettävyys sekä ratkaisujen kommunikointi kävijälle oli erityisen tärkeässä roolissa. Suunnittelussa piti myös pitää vahvasti mielessä käyttäjien selaimen valinta. Vaanan kävijöistä noin puolet käyttävät Internet Exploreria, joten visuaalisen ilmeen piti näyttää sekä hyvältä, että toimia oikein kaikilla selaimilla.

Nettisivun päivitettävyys

Alusta alkaen oli tärkeää, että Vaanan henkilökunta pystyy luomaan uusia alasivuja palveluilleen sekä yleisesti päivittämään nettisivuston sisältöä helposti ja vaivattomasti.Rakensimme nettisivut WordPressin päälle helposti päivitettävän teeman kanssa. Ennen päivitettävyys oli hankalaa, nyt Vaana pystyy luomaan hetkessä alasivuja tuotteille, kampanjasivuja sekä muokkaamaan tekstiä milloin tahansa.

"Kilpailutimme muutaman toimittajan, joista valitsimme Kokun toimittamaan verkkosivu-uudistuksen, jonka tavoitteena oli luoda uudet responsiiviset sivut mahdollistaen sivuston ja sisältöjen jatkokehityksen ilman ohjelmisto-osaamista. Kokku paneutui sidosryhmiimme, liiketoimintaamme sekä tavoitteisiimme. Lisäksi Kokku yllätti meidät luomalla uudesta sivusta huomattavasti entistä freesimmän, vaikka hyödynsivät jo olemassa olevia brändimateriaalejamme!"

Mitä opimme?

Strategian merkityksen yrityksen sisäisessä viestinnässä
Kotisivujen suunnittelun ja toteutuksen uusille sekä vanhemmille selaimille
Asiakkaan haluamien integraatioiden upottamisen sivustolle
Asiakkaan ratkaisujen esittämisen selkeästi
Palveluiden laajuuden viestimisen

Pelaako palvelu?

Selkeytetään informaatiostruktuuri ja palveluiden näkyvyys! Ota yhteyttä tai lue tästä lisää palveluistamme.