Aalto Festival

Käyttäjäkeskeistä suunnittelua käyttäjäkeskeiselle festivaalille

Mitä he halusivat?

Jo neljaŐąttaŐą kertaa jaŐąrjestettaŐąvaŐą Aalto Festival sisaŐąltaŐąaŐą laŐąhes 100 tapahtumaa: seminaareja, luentoja, naŐąyttelyj√§ ja juhlia. Kaksi viikkoa kestaŐąvaŐą festivaali esittelee Aalto-yliopiston opiskelijoiden, alumnien, opettajien ja tutkijoiden osaamista.

He tarvitsivat kipeaŐąsti apuamme taŐąmaŐąn vuoden monia erilaisia kohderyhmi√§ palvelevien tapahtumasivujen p√§ivitt√§misess√§ ja uuden br√§ndin implementoinnissa sivustolle. LoimmeWordPress-kotisivut tapahtumalle, joiden painotus oli kauniissa ja k√§ytett√§v√§ss√§ tapahtumalistauksessa.

Yhteenveto
Asiakas

Aalto Festival

Vuosi

2018

Toimiala

Design, Tiede & Teknologia

Projekti

Käyttäjäkeskeinen suunnittelu & Käyttöliittymäsuunnittelu

Hinta

Vähemmän kuin avaruusalus

WordPress-kotisivut yritykselle

MIT√Ą TEIMME?

Toteutimme Aalto Festivalille laajan k√§ytt√§j√§keskeisen suunnittelustrategian ja kaŐąyttaŐąjaŐąryhmaŐąkartoituksen, jonka pohjalta loimme kaŐąyttoŐąliittymaŐąn ja kommunikoimme eri tapahtumien arvon. KaŐąvimme keskusteluja asiakkaan kanssa toiminnallisuuksista joita nettisivulla tulisi olla.

Kiinnitimme erityist√§ huomiota tapahtumalistaan ja sen k√§ytett√§vyyteen, jolloin oikeat k√§ytt√§j√§t l√∂yt√§v√§t helposti heit√§ eniten kiinnostavat tapahtumat. Aalto-yliopisto toimitti meille alustavat br√§ndimateriaalit, joiden kehitt√§misess√§ konsultoimme heit√§, implementoiden lopputuloksen nettisivulle ja mobiiliaplikaatioon ‚ÄĒ h√§iritsem√§tt√§ k√§ytt√§j√§polkua ja k√§ytett√§vyytt√§.

 

Käyttäjäkeskeinen suunnittelu

Ensin meidän täytyi pitää huolta, että ymmärsimme monia eri kohderyhmiä, jotka osallistuvat tapahtumaan. Lähestyimme ongelmaa luomalla yksityiskohtaiset ostopersoonat, ostopolut, sivustokartat ja rautalankamallit. Rautalankamallit olivat niin yksityiskohtaiset, että asiakas pystyi täysin ymmärtämään informaatiostruktuurin ja tarpeelliset ominaisuudet jotka me näimme sivustolle tulevan.

Ymm√§rsimme varhaisessa vaiheessa, ett√§ tapahtumalista olisi sivuston t√§rkein myyntivaltti, sill√§ sen tuli olla intuitiivinen ja samalla kommunikoida kaikki tulevat tapahtumat luomatta niiden v√§lille suurta hierarkiaa. Loimme sivustolle my√∂s jotain, jota mielest√§mme aiempina vuosina puuttui: ”Tapahtuma p√§hkin√§nkuoressa”, joka mahdollisti sen, ett√§ k√§vij√§ pystyi nopealla vilkaisulla saamaan kaiken tarpeellisen tiedon tapahtumasta.

 

WordPress-kotisivut tapahtumalle

Työskentelimme erittäin tiukasti Aalto yliopiston brändiosaston kanssa ja autoimme heitä kehittämään ja implementoimaan tapahtuman uutta brändiä verkkosivustolle. Pidimme fokuksen tiukasti siinä, että onnistuisimmetyylittelemään käyttöliittymän siten, että haluttu hierarkia ja käyttäjäpolku ei vahingoittuisi. Teimme monta iteraatiota, esitimme ne asiakkaalle ja kaikille tärkeille osanottajille tapahtumatuotannosta designiin ja markkinointiin. Palasimme sitten piirustuspöydän ääreen uusien parannusten ja ideoiden kanssa.

Luomamme Aalto Festival -sivusto oli Muz.li -sivuston päivän nosto, joka ajoi sivulle 4000+ kävijää ja sai Awwwards.com -sivuston kunniamaininnan.
Pidimme fokuksen tiukasti siinä, että onnistuisimme tyylittelemään käyttöliittymän siten, että haluttu hierarkia ja käyttäjäpolku eivät vahingoittuisi.
Ymmärsimme varhaisessa vaiheessa, että tapahtumalista olisi sivuston tärkein myyntivaltti, sillä sen tuli olla intuitiivinen ja samalla kommunikoida kaikki tulevat tapahtumatta luomatta niiden välille suurta hierarkiaa. Loimme sivustolle myös jotain, jota mielestämme aiempina vuosina puuttui: "Tapahtuma pähkinänkuoressa", joka mahdollisti sen, että kävijä pystyi nopealla vilkaisulla saamaan kaiken tarpeellisen tiedon tapahtumasta.

Mitä opimme?

Työskentely poikkitieteellisessä ryhmässä
Yhteistyö yliopiston kanssa
WordPress-kotisivut tapahtumalle
Brändi-implementaatio
Javascript-animaatiot
Saumaton työskentely monien verkkokehittäjien kanssa

Tapahtuuko?

Laitetaan eventin sivut kuntoon. Lue lisää palveluistamme tästä.